Канадският режисьор Пол Хагис бе осъден да плати поне 7,5 милиона

...
Канадският режисьор Пол Хагис бе осъден да плати поне 7,5 милиона
Коментари Харесай

Осъдиха режисьора Пол Хагис по дело за изнасилване

Канадският режисьор Пол Хагис бе наказан да заплати най-малко 7,5 милиона щатски долара обезщетение на дамата, която го упрекна в обезчестяване, заяви Асошиейтед прес.

Съдебният състав по гражданското дело се готви да наложи още санкции на носителя на " Оскар " Хагис.

Процесът опълчи Хагис, прочут като сценарист на отличените с " Оскар "   " Момиче за милион $ " и " Сблъсъци ", с Хейли Брейст, с която се срещат при подготовката на кино министър председатели.

Той сподели, че е " доста отчаян от резултатите " по делото и съобщи, че с юристите си ще продължи " да се бори да очисти името си ". Той излезе от съда, съпроводен от трите си огромни дъщери. Една от тях плака на рамото на сестра си, до момента в който правосъдният състав обявяваше решението си.

Брейст, на 36 години, която работи като пиар, твърди, че през януари 2013 година, след празненство за кино прожекция, Хагис й предложил да я откара и я поканил на пиво в дома си в Ню Йорк. Там той почнал да я ухажва и най-после я изнасилил. Хагис, на 69 години, съобщи, че пиарката флиртувала с него, първа го целунала и инициирала орален секс, който е било изцяло по взаимно единодушие. Той сподели, че не помни дали са имали съприкосновение.

Съдебният състав одобри изказванията на Брейст, която пледира, че е претърпяла психически и професионални последствия от случая с Хагис. Тя завежда дело през 2017 година

Брейст ще получи 7,5 милиона $ като отплата за страданията. Отделно правосъдните заседатели решиха, че е нужно да дефинират и наказателна отплата. Нейният размер ще се дефинира в понеделник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР